קצת מידע לפני ;)

שאלות כלליות

מהו מלח – הוא תרכובת יונית של מתכת ושל אל מתכת במקרה שלנו מלח שולחן הוא NaCl
מהו סוכר – סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות חד סוכרים אכילות בעלות טעם מתוק במקרה שלנו השתמשנו בגלוקוז.
מה זה מים - מים הם תרכובת כימית המהווה בסיס לכל צורות החיים המוכרות בנוסחה H2O
מהי צפיפות – צפיפות החומר של גוף היא המסה שלו ליחידת נפח  ולפי השם אפשר להגיד שככל שגוף יותר דחוס, צפוף כך הצפיפות שלו יותר גבוהה
מה הקשר בין צפיפות לציפה – חומר שצפיפותו נמוכה יותר משל הנוזל שהוא נמצא בה אז הוא יצוף
איך מחשבים צפיפות – איך שמחשבים צפיפות זה עושים המסה חלקי הנפח והיחידה שהתמשנו בה היא גרם חלקי סמ"ק
מה הנק רוויות של מלח – 35.9 גרם ל100 סמ"ק
מה הנק רוויות של סוכר – 91 גרם ל100 סמ"ק
ההבדל בין מסיסות במים חמים לקרים – במים חמים הפעפוע יותר מהיר ויותר קל לחלקיקים להתערבב לעומת זאת במים קרים הפעפוע איטי וקשה לחלקיקים להתערבב
שאלת חקר: כיצד סוג המוסס (מלח וסוכר) משנה על ציפת הגוף
השערה: ההבדל שיהיה בין המלח לסוכר שלסוכר נצטרך להשתמש בפי 2 יותר גרם מאשר במלח

קצת על איך ומה אנחנו עומדים לעשות

תכנון שיטת המחקר: ניסוי
כלים וחומרים: 2 מסורות, 2 כוסות כימיות, שתי כפיות, 100 גרם סוכר , 50 גרם מלח (צריך פחות מלח כי הנק רווי של המלח נמוכה משל הסוכר), 200 מיליליטר מים חמים, משקל, פקק, פלסטלינה, אבן, נייר סופג
מהלך הניסוי: נסיים על הפקק פלסטלינה עד שהצפיפות של הפקק עם הפלסטלינה תהייה 1.06  ואז נתחיל בבדיקה אם הפקק עם הפלסטלינה צף במים רגילים במסורה או לא ואז נשים בשני הכוסות הכימיות 100 מיליליטר מים חמים ולאחר מכן כל פעם נעלה ב10 גרם של מלח וסוכר ונערבב נעביר למסורה עם הגוף וככה עד שנראה מתי הפקק מתחיל לצוף או שהוא מגיע לנק הרוויות וכך עם האבן והפקק ואז אם אחד מהם צף אז נראה בכמה גרם במלח הוא היה צריך כדי לצוף כמה בסוכר הוא היה צריך כדי לצוף.
נמדוד לפי העין אם צף או לא

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הגענו לעניין יאללה ניסוי

פתיחה